Eredete...

A legkorábbi repülő égilámpás az i.sz. III. századból származik, és a híres katonai tanácsadó, Kong Ming nevéhez fűződik. Az ősi funkció szerint a repülő lámpásokat katonai információk átadására és jeladásra, segítségkésre használták, és feltalálójukról Kong Ming Deng-nek nevezték.

Működése…

Az évszázadok során szerepe jelentősen változott és megszelídült, és az egykor olajos rizspapírból készült repülő ballonok, napjaink ünnepélyeinek egyik legkedveltebb kelléke lett nemcsak Ázsiában, hanem Európában és Amerikában is.

Használat…

A tiang deng egy speciális papír burából és egy mécsesből álló repülő lámpás. Fontos, hogy az égilámpás tűzálló papírból készüljön, ezzel is a működési biztonságot növelve. A tasakból kiszabadított lámpást széthajtogatva, meglengetve kibontjuk. A meggyújtott mécsesből feláramló hő megemeli a papírballont, mely méretétől függően akár 500-1000 méterre is felemelkedhet a csillagfényes éjszakában.

Az utazás…

A repülő lámpás méretétől függően akár 500-1000 méterre is felemelkedhet a csillagfényes éjszakában, hogy égi társaihoz hasonlóan bevilágítsa az ünnepet. A lassan emelkedő ballont az ég felé engedhetjük, és amellett, hogy a közben elsuttogott, vagy akár tollal ráírt kívánságot a csillagok felé repíti, nagyon látványos program minden alkalomra.

Mire figyeljünk…

Az első hallásra tűzveszélyesnek tűnő eszköz szinte teljesen veszélytelen, ha betartjuk a használati utasításokat. A repülő lámpás készítői mindent megtesznek, hogy a repülő papír lampionok a legkisebb veszélyt jelentsék a környezetre, a papír tűzállóvá tett, nedvesség hatására gyorsan lebomlik, bambusz és fémhuzal, ami mind idővel lebomlik, és nem szennyezi a környezetet.

Eregetéskor…

Minden repülő lampionhoz magyar nyelvű használati utasítást és a rendeltetés szerinti felhasználáshoz, biztonsági szálat mellékelünk. A csomag minden szükséges hozzávalót tartalmaz. Az égi lámpásokat megfelelően előkészítve 10-20 mp-es gyújtást követően, másfél  percen belül a lámpás lassan lebegni kezd. A felszálló égilámpások fantasztikus látványa egyedülállóvá tesz minden ünnepet és rendezvényt.

REPÜLŐ ÉGI Lámpás Használati Utasítás

LETÖLTÉS

LÓTUSZ ÚSZÓ Lámpás Használati Utasítás

LETÖLTÉS

KOCKA ÚSZÓ Lámpás Használati Utasítás