GYakran Ismételt Kérdések – GYIK

Mi a vásárlás folyamata? 
A termék megrendelését követően a rendszer küld egy emailt ami a megrendelés minden fontos elemét tartalmazza. Kérjük ellenőrizze a levelezőrendszerének Promóció vagy Spam mappáját nehogy a rendszer által küldött emailt oda sorolja be a levelező rendszere. Ezt követően kap egy emailt ami tartalmazza a rendelés elektronikus számláját. Ezt követően amennyiben MPL futárszolgálat kézbesítést kért, kap egy értesítést arról, hogy csomagja átadásra került a futárszolgálatnak. Amennyiben ÁTVÉTELI ponton történő átvételt választott, kap egy értesítést hogy csomagja átvehető az ÁTVÉTELI PONT-on. Ezt az értesítést mindenképpen várja meg, mivel csomagja csak ezen értesítést követően vehető át.

Mikor kapom meg a megrendelt termékeket? 
A csomagzárás minden munkanap 14:00 órakor történik. A 14:00-ig beérkezett megrendeléseket összekészítjük és átadjuk a futárnak. Ezeket a csomagokat a futár az esetek többségében a következő munkanapon kézbesíti. Bővebb információ a kiszállítási időkről ide kattintva érhetők el.

A KAPCSOLAT menüpontban miért nincs feltüntetve az ÁTVÉTELI PONT pontos címe és nyitvatartási ideje?
Az ÁTVÉTELI PONTban vásárlásra nincs lehetőség, kizárólag az előzetesen megrendelt termékek vehetők át és csak készpénz fizetés lehetséges.

Magyarországon be van tiltva a repülő vagy égi lámpás vagy szabadon lehet vásárolni és használni?
Csak és kizárólag azon termékek forgalmazása tilos amik nem köthetők ki, mert nem tartalmazzák a csomagban a rögzítéshez szükséges kiegészítőket (biztonsági rögzítő szál) és szabadon elszállhatnak, ezáltal tűzveszélyt okozva.

Milyen anyagból készülnek a repülő vagy égi lámpások?
A lámpások 100% tűzállóvá tett rizspapírból készülnek, egyesével, kézi ragasztással. Minden lámpás egyedileg készül, 100% kézimunkával.

Meg tud-e gyulladni az égilámpás?
Mivel az égi lámpások 100% tűzállóvá tett rizspapírból készülnek, lánggal égni nem képesek.

Milyen minőségűek a lámpások?
A nekünk beszállító kínai gyártó információi alapján nem volt még arra példa, hogy lámpásaik valaha ne működtek volna, annak ellenére hogy évente több millió darabot gyártanak. Mi pedig eddig nem kaptunk vissza vevőtől lámpást, hogy ne működött volna.

Nagyjából ugyanolyan méretű lámpásokat lehet kapni. Nem létezik kisebb-nagyobb méret. Mi ennek az oka?
Az általunk forgalmazott lámpások a legoptimálisabb méret kialakításúak. A kisebbek és nagyobbak sem működnek olyan nagy biztossággal mint a már bevált méretűek.

Hol készülnek a lámpások?
A lámpások származásuk helyén, Kínában készülnek.

Ki vásárolhatja meg a terméket?
Gyakorlatilag bárki aki alkalmas a lámpások biztonságo s kezelésére.

Kell-e engedélyt kérni a felengedéshez?
NEM KELL! A felhasználó a Használati utasítás teljes körű betartása mellett szabadon használhatja a terméket.

Mikor, hol és hogyan engedhetem fel a lámpásokat?
Az időpontot, helyszínt és felengedési módot a használó dönti el, teljes mértékben betartva a Használati utasítást.

Hányszor használhatom fel?
A repülő lámpásokat sajnos csak egyszer tudod felhasználni. Az úszó lámpásokat amennyiben szárazon használod, kellő körültekintéssel akár 2-3-szor is. Ez esetben a mécsest pótolni szükséges.

Kiköthetem-e a lámpást?
Alapvetően a lámpást repülésre és nem lebegésre tervezték, a hazai jogi szabályozás miatt a lámpások szabályos használata kikötés mellett lehetséges, a csomagban mellékelt biztonsági rögzítő szál használatával.

Írhatok-e rá? 
Természetesen, rajzolhatsz is. Egy megfelelő vastagságú filctoll kell hozzá. A lámpások mellé rendelhető filctollat a KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKeknél találsz.

Esőben felengedhetem-e?
Esőben nincs értelme mert a papír elázik.

Mi történik a lámpásommal felengedést követően?
A benne lévő mécses 90-120 mp égést követően kialszik, a levegő lehűl és a lámpás leereszkedik. A földre esett lámpás a felhasznált természetes és környezetbarát anyagok miatt rövid idő alatt elbomlik.

Zárt térben használhatom?
NEM! A repülő lámpás kültéri használatra készült. Az úszó lámpást természetesen használható bel- és kültéren is, úsztatva vagy akár “szárazon” is.

Gyerekek használhatják?
Kizárólag felnőtt felügyelete mellett.

Hogyan és meddig tárolható? 
Száraz, hűvös, sima felületen tárolva minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Részegen használhatom-e?
NEM! Sőt kábítószeres, vagy gyógyszeres befolyásoltság esetén sem.

Egy ember felengedhet több lámpást is? 
Igen, de egymás után és nem egyszerre.

Hány ember szükséges az égi lámpás beüzemeléséhez?
A használati utasítás szerint kettő személy biztonságosan végre tudja hajtani az égi lámpás beüzemelését. Gyakorlott profiknak ez egyedül is sikerülhet.